Boka oss

Boka oss

Är du bibliotekarie? Vi kommer gärna till ditt bibliotek (digitalt eller fysiskt) och håller workshop eller skrivkurs. Vi har tre olika förslag på upplägg men kan förstås också skräddarsy utifrån era önskemål.

Tredagarskurs

Tre dagar à tre timmar (inkl. paus).

Tredagarskursen är en introduktionskurs till kreativt skrivande. Vi fokuserar på att göra i stället för att övertänka och vårt mål med dessa kurser är, utöver att deltagarna ska få med sig en liten verktygslåda och nya skrivande vänner, att de ska gå ifrån avslutad kurs med en massa skriven text. Vi vill sätta i gång ett frö till fortsatt skrivande.

Vi föreläser om gestaltning och dramaturgi, arbetar med att ta fram karaktärer och har som huvudfokus att deltagarna ska släppa på prestationen och hitta skrivglädjen. Vi läser upp textexempel, ger en mängd skrivövningar och har ett textsamtal där deltagarna samtalar om varandras texter. Detta brukar vara mycket uppskattat.

Den sista dagen ägnar vi åt att prata om skrivrutiner, skrivdrömmar och att leva ett skrivande liv. Vi uppmuntrar deltagarna till fortsatt kontakt och textsamtal. Många av våra kurser har resulterat i skrivcirklar som är aktiva än i dag.

Tvådagarskurs

Två dagar à tre timmar (inkl. paus).

Vi väljer ut några av momenten från tredagarskursen och fokuserar på dem. Till skillnad från endagsworkshopen finns här mer tid att gå på djupet och landa mer i gruppen.

Endagsworkshop

Tre timmar (inkl. paus).

En av de viktigaste förutsättningarna för att komma igång med skrivandet är att röja undan den inre kritikern. Att skriva fritt, utan hämningar. Det här tar vi fasta på i kursens upplägg. Vi pratar aldrig om text i termer som ”bra” eller ”dåligt”. Fokus ligger i stället på den kreativa processen. Alla som vill utforska sin skrivande sida är välkomna, oavsett erfarenhet. Under workshopen varvar vi skrivande med uppläsningar av text och föreläsningar om skrivhantverk.

KURSER PÅ BIBLIOTEK & SKOLOR I URVAL

Det spelar ingen roll om det är på plats eller digitalt, Yrsa och Flora har en förmåga att nå fram till deltagarna, skapa förtroende och få även den blygaste 14-åring att våga läsa sin text högt för gruppen. De är glada, spontana och närvarande och sprider oändligt med inspiration och skrivglädje. Efter att vi haft skrivarworkshop med Yrsa och Flora är utvärderingarna fulla med hjärtan! 

maria friedner, biblioteken i jönköping

Vill du veta mer eller boka oss?

Maila skrivmedyrsaochflora@gmail.com.
Vi är öppna för förslag på kursupplägg och skräddarsyr gärna en kurs som passar er.

Vi utgår från Författarförbundets minimiarvode.

Om oss