Om oss

Våren 2015 skrev Yrsa ett Facebookmeddelande till Flora som löd: Hej! Har du lust att ses och prata skrivande någon dag? Ett par månader senare läste vi varandras bokmanus, trots att vi bara setts ett par gånger. Länge kunde vi mer om varandras romankaraktärer än om varandras familjemedlemmar. Åren som följde skrev vi allt oftare mitt emot varandra, och när vi inte gjorde det skrev vi till varandra i ett gemensamt Google Docs. Skrivandet tenderar att vara ensamt och vi båda längtade efter gemenskap. Det händer ofta spännande saker när man sammanför människor som skriver. Detta är en av grundtankarna med våra kurser.

flora wiström är författare och bloggare. Hon har skrivit Stanna (2016), Hålla andan (2019) och Här ruvar havet (2023) och driver sedan 2007 en välbesökt blogg, florasblogg.se. Man kan även följa henne på instagram: @florawis. Flora är utbildad inom skrivande på både högskola och folkhögskolor.

yrsa keysendal är författare, lektör och utbildad folkhögskollärare med inriktning på kreativt skrivande. 2017 tilldelades hon första pris i Tensta Konsthalls textpris och 2019 debuterade hon med romanen Friläge på Brombergs förlag. Läs mer på hennes hemsida.

Vi är båda medlemmar i Författarförbundet.

SAGT OM OSS SOM KURSLEDARE

Jag uppskattade er energi, hur proffsiga ni höll er, hur ni boostade varandra, hur samspelta ni var, hur förstående ni var, hur ni alltid lyckades ha ett bra svar/råd på ens tankar, hur kunniga ni är kring ert ämne, att ni var flexibla och byggde in önskemål från oss, att ni skapade en lekfullhet till uppgifterna, och en massa mer. 

Jag uppskattade verkligen det tillåtande klimatet ni skapade och att fokus låg på skrivarglädje och nyfikenhet, inte prestation.

»Ni får skrivandet att framstå som mindre läskigt.«